søndag den 25. november 2012

Sonja.

Igennem nogle år efterhånden har jeg samlet på Aluminias populære Sonja stel. Sonja er blevet en noget mere populær dame, siden jeg startede min samling, så hun er efterhånden svær at finde til en fornuftig pris rundt på loppemarkederne. For noget tid siden var jeg dog så heldig, at min søsters vendindes mand havde fundet en kasse med den blå dame på sin afdødes mors loft. Efter nogle overvejelser fik jeg lov til at købe kassen med det for mig dyrebare indhold.
 

Billedet viser indholdet af kassen, og med den samling jeg havde i forvejen, kan jeg faktisk dække op til 20 personer med Sonja, samtidig med at jeg har 2 kartoffelskåle, 2 små fade, 2 mellem fade, 1 stor fad, 2 sovseskåle, salt, peber, sennepskrukke og ikke mindst 4 kuvertaskebæger som er rigtig fine med bloklys.
 
Det er lidt mærkeligt at samlingen er ved at være komplet, det har været så hyggeligt at lede efter hende Sonja, men så må jeg jo finde et nyt samleobjekt. Og jeg kan være noget i tvivl om, hvorvidt jeg er i stand til ikke at købe en tallerken mere, hvis jeg finder en.

fredag den 23. november 2012

Majskolber til hønsene

Her på egnen er der rigtig mange kvægbønder, der ikke har kunnet snitte alle deres majs, da jorden er fed, og den megen regn i efteråret har gjort det umuligt for de store maskiner at køre på markerne. Derfor har jeg spurgt om jeg måtte plukke nogle kolber til mine høns. Hønsene er ellevilde, når jeg smider et par kolber ind til dem et par gange om ugen. Jeg plukker bladene af, og så går de ellers igang med at pirke majsene løs. Udover at mine høns nyder godt af lidt majsguf, så tror jeg, at vildtet heromkring kommer til at leve godt i løbet af vinteren.
 
 

fredag den 16. november 2012

Billedlotteri til pakkekalenderen.

Jeg er i fuld gang med at planlægge årets pakkekalenderer til Rikke og Martin, og jeg vil jo helst give dem gaver, der er personlige, og noget der rammer lige netop deres interesseområder. Det er bestemt ikke alle gaverne, der bliver personlige og hjemmelavede, men dem der er, er lavet med stor kærlighed til mine skønne børn.

Martin bliver 2½ år i julen, så han er begyndt at kunne forstå en masse, og hans leg udvikler sig med lynets hast. Han er ikke længere den lille babydreng. Derfor skal han have nogle gaver, der udfordrer ham, og som motiverer ham til at udvikle sig yderligere.

Til Martin har jeg derfor lavet et billedlotteri.




Motiverne er taget fra vores eget fotoalbum, og består hovedsageligt af maskiner, som er hans store lidenskab, og jeg er sikker på, han kan genkende billederne, der alle er taget herhjemme.

Jeg har lavet billedlotteriet på computeren. Jeg har fire billeder på hver A4 side, så billederne er store, og det samme er brikkerne, så det skulle være til at overskue for den lille mand. Jeg har lavet 4 spilleplader, så der er sammenlagt 16 billeder, men det kan man jo variere, efter hvilken svæhedsgrad man ønsker. Til sidst har jeg lamineret det hele, så det kan holde.

lørdag den 10. november 2012

Modellervoks.

Fredag eftermiddag herhjemme blev brugt til at lege med modellervoks. Der er noget sansestimulerende ved at sidde og "dimse" med modellervoks, jeg bliver i hvert fald helt bidt af det, når jeg får det i hænderne. Begge børn er også meget glade for at lege med modellervoksen.
Jeg kan varmt anbefale selv at lave modellervoks, det er billigt, let og fri for den skrækkelige kemiske lugt som færdigproduceret modellervoks har.
 
Opskriften på modellervoksen er følgende:
 
5 dl hvedemel
3 dl fint salt
2 spsk olie
2 spsk citronsyre
5 dl kogende vand
Frugtfarve
 
Bland mel, salt, citronsyre og olie. Hæld kogende vand i og rør godt rundt. Tag masssen op af skålen kom frugtfarve i og ælt den godt.
Modellervoksen opbevares i køleskabet og har en forholdsvis lang holdbarhed.
 
 
Rikke igang med en kransekage ala Mette Blomsterberg.
 
 
En koncenteret lille fyr.