mandag den 17. september 2012

Æggestand

Dengang vi ikke selv havde høns, var lysten til mad med æg ikke så stor, for selvom man køber økoæg, så er kvaliteten på æggene bare ikke den samme, som æggene fra mine høns. Men nu spiser vi æggeretter med velbehag. I dag har jeg lavet æggestand, æggestand er perfekt til spegepølsemaden i madpakken, og hvis jeg så ovenikøbet anstrenger mig, og henter lidt frisk purløg ind til at drysse over det hele, så er der ikke et øje tørt.

Opskriften på æggestand er meget meget simpel.

3 æg slås sammen med 1 dl mælk/fløde, piskes der for meget, kommer der lufthuller i æggestanden, hvilket dog ikke generer mig. Salt og hvid peber tilsættes. Herefter bages æggestanden i vandbad ved 175 grader i ca ½ time. Æggestanden afkøles og er klar til madpakken eller søndagsfrokosten.6 kommentarer:

 1. VIL JEG PRØVE,,,,HAR LAVET STEGT SILD I LAGE,,,,MENER AT ÆGGESTAND VIL PASSE GODT DERTIL,,,,,,

  SvarSlet
 2. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 3. Jeg har det på helt samme måde som dig. Nu hvor vores tre egne madammer står for æggeforsyningen, står æg på menuen flere gange om ugen :-)

  SvarSlet
 4. stegt sild i lage med æggestand, det har jeg aldrig smagt, men det kan da prøves

  SvarSlet
 5. Hvor længe kan det holde sig Tænker på hvis jeg laver det i morgen d 20 dec Kandet så holde til 3 Juledag ??? På forhånd tak Mvh Birthe

  SvarSlet