lørdag den 1. juni 2013

Pølsehorn

Fra i morgen skal vi dagligt smøre en ekstra madpakke, da Lillebror skal starte i børnehave. Hvis der er nogen der kan fortælle mig hvor de knap tre år er forsvundet hen, så lad mig det endelig vide, heldigvis er han klar til nye udfordringer, og han skal starte i fantastisk lille naturbørnehave, så det kan kun blive godt. Tilbage til madpakkerne, jeg kan godt selv lide min daglige madpakke, og jeg forsøger at gøre alt for at min familie også får madpakker med, som de synes er lækre og indbydende. Og for at en madpakke skal være spændende, skal den være varieret, så i går bagte vi pølsehorn, som vi alle nyder at få i madpakken ind i mellem.

Pølsehorn 18 stk.

50 gram gær
5 dl vand, mælk, surmælksprodukt
1 tsk salt
1½ spsk sukker
3 spsk olie
ryggryn eller havregryn
mel så det passer.

Gæren opløses i væsken, salt, sukker, olie og gryn tilsættes. Til sidst tilsættes melet. Jeg ælter altid på min køkkenmaskine, fordi det giver det bedste resultat, pølsehornene bliver både luftige og saftige. Jeg lader dejen ælte i 10 minutter. Du kan selvfølgelig også ælte dejen i hånden, og jo flere kræfter og tid du lægger i dejen, des bedre resultat.
Dejen hæver i 1 times tid. Herefter tages dejen ud på bordet og deles i 18 lige store stykker. Hvert stykke trilles til en pølse, som snøres rundt om en halv pølse eller en brunchpølse. Pølsehornene efterhæver ca ½ time, pensles med æg og bage ca 12 minutter ved 225 grader. Herefter prøvesmages de.Hvis du har mod på lidt ekstra oprydning, så tag endelig børnene med i processen.Ingen kommentarer:

Send en kommentar