søndag den 8. januar 2012

Søndags dessert

Da jeg var teenager, og boede hjemme hos mine forældre, syntes jeg at frugtgrød var noget af det mest oldnordiske og ucharmerende man kunne få til dessert. Jeg må dog indrømme, at jeg med tiden har skiftet mening, og nu er jeg faktisk rigtig glad for frugtgrød. Den yngste del af min lille familie, er også rigtig glad for frugtgrød, så vi spiser det efterhånden rigtig tit. Den fineste grød er efter min mening jordbærgrøden, farven er flot, og smagen er fuld af sol og sommer. Jordbærrene jeg har brugt, er selvfølgelig egen avl.

Jeg er dog lidt i tvivl om, hvorvidt jeg er lidt for politisk korrekt eftersom jeg nægter at blende grøden, så der ingen klumper er. Faderen og ældstebarnet så nemlig gerne, at de ikke skulle tygge i klumperne, men så længe jeg står for madlavningen, forbliver der klumper i jordbærgrøden.


Normalt spiser vi grøden med mælk på, men når det er søndag, så skal den også lige have et godt skævt fløde.

3 kommentarer:

 1. Hold fast på grøden med bærklumperne. Efterhånden er så mange folk så vante til industriens mishandling af råvarerne, at de tror, at hele bær er noget farligt.

  I min barndom for 30-40 år siden stod der frugtgrød på bordet hver eneste dag..... også med klumper :)

  SvarSlet
 2. Uha der må jeg hoppe til den anden side, hvis de ikke har været frosne er de ok som hele, men jeg synes jordbær bliver sære i konsistensen af at få frost inden kogning... Men måske er det bare psykisk :)
  Mon ikke de vænner sig til det, ellers kan det være det hjælper hvis du halvere bærene, en form for kompromis :)

  SvarSlet
 3. Ja meningerne er delte, men det kan da godt være jeg går på kompromis og skærer jordbærene over....

  SvarSlet