lørdag den 26. januar 2013

Æblemarmelade

I morgen kommer mine forældre til eftermiddagskaffe, de skal besigtige det "nye" køkken. Jeg har planer om at lave makronsnitter, som er min mors favoritkage. Til mine makronsnitter bruger jeg æble- eller hindbærmarmelade, men da jeg hverken havde den ene eller anden slags i forrådskammeret, måtte jeg igang med at koge marmelade. Mine vinteropbevarede æbler har ikke stået helt frostfrit, faktisk er de sidste bundfrosne, så jeg tænkte, at de ville være gode til en gang æblemarmelade.

Opskriften lyder som følgende:

1 kg æblebåde
saften af 1 citron
"tomme vaniliestænger" fra vaniliekransebagningen op til jul
400 g sukker. mængden afhænger af æblerne
4 tsk. rød melantin

Æbler koges med citronsaft og vaniliestænger. Når æblerne er godt udkogte tilsættes sukkeret. Når marmeladen koger igen tilsættes melantinen opblandet i lidt sukker, igen bringes marmeladen i kog og fyldes efterfølgende på skoldede glas.

Jeg plejer at blende marmeladen, men det er jo smag og behag.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar