fredag den 15. februar 2013

Husholdningsregnskab.

Når man, som jeg, gerne vil være uafhængig og i stand til, at kunne klare sig selv, så spiller penge jo en stor stor rolle i dagens Danmark. Jeg er selvfølgelig nødt til at gå på arbejde dagligt, for at kunne skrabe penge sammen til, at vi kan bo, hvor vi gør, betale forsikringer, bil, institutionspladser, licens osv osv. Og selvom vi har formået at skære udgifterne langt ned, så skal der stadig penge i kassen. Når jeg nu bruger så megen tid på at arbejde, så vil jeg også rigtig gerne være i stand til at administrere de udbetalte penge på bedst mulig måde. I den senere tid har jeg dog følt, at der forsvandt mange penge i et sort hul, som jeg ikke helt har kunnet redegør for. Derfor er jeg begyndt at lave et ugentlig husholdningsregnskab. Skabelonen til husholdningsregnskabet kommer fra "Kvindens hvem hvad hvor" fra 1976, som jeg fandt til 2 kr. i en genbrugsforretning. Bogen i sig selv er rigtig god underholdning, og bagerst i bogen er der simpelthen sider til de ugentlige husholdningsudgifter, og det er jo lige guf for en organisator som mig, jeg elsker lister, skemaer og andet, der kan systematisere min hverdag.Det kan måske virke lidt mormoragtig med denne måde at styre husholdningsøkonomien på, men jeg skal lige love for, at jeg er blevet opmærksom på, hvad mine penge bliver brugt til. Det er jo ikke just sjovt, hvis SLIK kontoen bliver for stor. Samtidig giver den et rigtig godt overblik over, hvilke type varer vi bruger flest penge på, og det giver jo tanker om, hvorledes at det eventuelt kan reduceres via en større grad af selvforsyning. Om jeg vil fortsætte med denne regristrering altid, ved jeg ikke, men for en periode er det meget spændende at have fokus på privatforbruget.

4 kommentarer:

 1. God idé, uden tvivl noget, flere kunne have brug for. Måske især at holde øje med slik og sodavandskontoen.
  Så pyt med det mormoragtige, hvis man bliver klogere :)
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
 2. Nej hvor sjovt - og jeg kan huske den bog fra den udkom i 1976 - gør det mig mon mormoragtig? Det er en god måde at blive klar over hvor pengene forsvinder hen, og jeg synes man bilver overrasket. Kunne du ikke scanne en side og lægge op, copyrighten er måske udløbet ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej jeg betragter ikke dig som specielt mormoragtig;), men jeg var jo ikke engang født i 1976, som jeg synes jo det er længe længe siden......Det kunne da godt være, jeg skulle scanne sådan en side ind:)

   Slet