søndag den 1. september 2013

Syltede løg


Jeg har for første gang forsøgt mig med at sylte løg. Det er de mindste skalotteløg fra årets høst, der er brugt til formålet. Grunden til at sylte løg er, at jeg er stor fan af glaserede løg til en god okse- eller dyresteg, jeg ved godt det er håbløst umoderne, men det smager fantastisk. Så næste gang der er steg på menuen, så bliver det med egne løg.

Selve opskriften er meget simpel, det er dog noget af et arbejde at få pillet alle løgene, og der trillede da også en enkelt eller to tårer ned af mine kinder under pillearbejdet.


Ca ½ kg små løg overhældes med kogende vand, og trækker i ca. 5 minutter.


Herefter pilles løgene.


En eddikelage koges sammen af 175 g. sukker, 3,5 dl edikke, ½ spsk salt og 2½ cm høvlet peberrod.
I lagen koges løgene nu i 5 minutter, til de er knap møre.


Til sidst hældes løgene og lagen på skoldede glas og henkoges.

2 kommentarer:

  1. det jyder godt jeg vil til at prøve med det samme ,jeg glæder mig til at smage dem

    SvarSlet
  2. God fornøjelse, de smager skønt:)

    SvarSlet