søndag den 8. juni 2014

Hjemmerøget bacon

Jeg har længe gået med tankerne om at prøve selv at lave bacon. Jeg har jo en lækker gris i fryseren, og ribbenstegene har længe lagt i toppen af fryseren, og bedt om at blive til bacon. Så for et stykke tid siden tog jeg mig endelig sammen. Jeg tørsaltede kødet i 5 døgn. Jeg gned kødet i groft peber, og puttede det i en spand (beregnet til levnedsmidler), og dækkede det med salt. Herefter kom det i køleskabet. Efter de 5 dage i saltet, tog jeg kødet op, og lod det tørrer et døgns tid inden rygningen. Nu har jeg jo ikke en rygeovn, men jeg havde hørt at en kuglegrill kan gøre det samme. Jeg fyldte en trådsi med røgsmuld, tændte op i røgsmuldet og lagde kødet på grillristen. Jeg havde kun det øverste spjæld ganske lidt åbent. Der var en rigtig fin røgudvikling inde i grillen. Kødet blev røget i ca. 4 timer, herefter har det hængt og tørret yderligere 6 dage. Nu er det skåret i tynde skiver og frosset ned, så nu har jeg hjemmerøget bacon til kartoffelmadderne, og det smager fantastisk.



Jeg er forbavset over, hvor let det er at lave bacon. Og der er ingen tvivl om at kvaliteten er helt i top, og at det faktisk smager af kød, i modsætning til det der ligger i supermarkedernes kølediske.

2 kommentarer:

  1. Spændende at læse om.
    Tak for det og fortsat god pinse.
    Lisbeth

    SvarSlet
  2. 4 timers røgning er nu nok i underkanten, jeg plejer, at bruge 3 x 8 timer og resultater bliver en god fast bacon, der ikke "sprutter" på panden

    SvarSlet