lørdag den 7. januar 2012

Chokoladekagen til alle anledninger

Der findes et utal af opskrifter på chokoladekage. Efter min mening er rigtig mange af dem tørre og kedelige. Jeg er kræsen når det gælder chokoladekage, jeg mener det er skammeligt at kalde en kage for chokoladekage, hvis den ikke indeholder chokolade. For efterhånden nogle år siden, blev jeg præsenteret for denne opskrift, og den er bare rigtig god. Den er fantastisk bare som den er, men den kan også laves til muffins og pyntes med glasur, frosting eller frisk frugt, den er også rigtig god med en kugle is. I dag har jeg bagt den i en brødform og den skal nydes med en kop varm kaffe og i selskab med to legende tøser.
Det er altid godt med opvaskehjælp:)


Opskriften er som følgende:

200 g god mørk chokolade
200 g smør
4 æg delt i hvider og blommer
200 g sukker
125 g mel
2 spsk ekstra sukker

Smelt chokoladen sammen med smørret i vandbad. I mens piskes æggehviderne stive, når de er næsten stive tilsættes de 2 spsk sukker, æggeblommerne piskes med sukkeret til en tyk æggesnaps. Smør/chokoladeblandingen tilsættes æggesnapsen. Herefter blandes mel og de stive æggehvider forsigtigt i. Dejen kommes i en form og bager ved 180 grader. Bagetiden er afhængig af hvilken form der bruges.

3 kommentarer:

  1. Uuuha den lyder også langt mere lækker end sådan en kakao-chokoladekage :o)

    SvarSlet
  2. Fantastisk billede, jeg elskede også piskerisene da jeg var lille!
    Den ser god og syndig ud den opskrift og meget simpel, den prøver jeg næste gang vi skal have chokolade kage.

    Hilsen Didde

    SvarSlet
  3. Ja den indeholde nogle "gode sager".

    I forhold til piskerisene, så går det ikke vi får et tredje barn.....så bliver der ballade;)

    SvarSlet