fredag den 5. oktober 2012

Æbleflæsk

Jeg tror, der er mange, der forbinder æbleflæsk med julefrokoster. Jeg forbinder æbleflæsk med sensommeren og efteråret. Jeg er som den eneste i familien tosset med æbleflæsk, blandingen af de syrlige, søde og bløde  æbler og det salte, røgede og sprøde spæk er helt eminent. Og ja........ jeg bruger saltet og røget spæk, jeg synes, det er det bedste, skiver af en god saltet og røget bacon kan da også sagtens bruges.
 
Æbleflæsk:
 
Flæsk/bacon i skiver steges sprøde i ovnen og lægges herefter på fedtsugende papir. Nu tages noget af den overskydende fedt, og hældes på en pande, heri kommes så æblebåde. Æblerne steges nu ved svag varme til de begynder at blive bløde, så tilsættes sukker (mængden af sukker er svær at angive, da det afhænger meget af æblerne) salt og peber. Æblerne karamaliserer nu videre på panden, indtil de er næsten helt udkogte.
 
Æbleflæsken kan spises varm eller kold på en skive godt rugbrød sammen med det sprødstegte flæsk. Har man kun æble"mosen" tilbage, smager den også rigtig godt på en spegepølsemad.
  

2 kommentarer:

 1. Oh, jeg sad lige og diskuterede med ægtemanden om der var modne æbler nok til æbleflæsk til aftensmad. Her i huset elsker næsten alle æbleflæsk, og husets største pande fyldt til randen, er kun lige nok.
  Æbleproblemet løstes ved at en af vores naboer, der ikke har en stor familie, men et kæmpe-æbletræ, lod os at tage alle de æbler, vi haved brug for fra hendes plæne. Vi glæder os, og til eftermiddagskaffen bliver der bagt æblemuffins.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja æbler er bare fantastiske, og har en bred anvendelses mulighed

   Slet