tirsdag den 16. oktober 2012

Den første valnød

Da jeg blev 30 år, fik jeg et valnøddetræ i gave af min mand og datter. Det er efterhånden ved at være 3½ år siden, og jeg har ventet og ventet på, at der skulle komme en valnød. Sidste efterår var der faktisk dannet 5 valnødder, men de blev desværre aldrig modne. I år har der så været en valnød i toppen af træet, og jeg tror måske, at den må betragtes som værende den mest observerede valnød i hele kongeriet.
 
 
Flot står træet jo placeret nede bagerst i haven med udsigt til både, skov, sø og eng.

 
De sidste 14 dage har jeg dagligt været nede og se til valnødden, den skulle jo nødigt falde af og blive taget af musen, inden jeg fik den samlet op. I dag var den så endelig faldet af træet og lå så fint i græsset, lige til at samle op og tage med ind. Nu skal den blot befries for sin yderste skal, og så skal den tørres, så må jeg jo se, hvad jeg vil bruge nødden til.
 
Tænk sig hvor glad man kan blive af at have dyrket sin første valnød, det gør da livet værd at leve, så skidt med hvad man kan købe for penge..................

3 kommentarer:

 1. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 2. Åh, tillykke med den første valnød. I skal da dele den friske nød. Det er en himerigsmundfuld. Iæsr hvis man har tålmodighed til at fjerne den gulligtbrune hinde om selve nøddekernen. Der er ikke meget der overgår friske valnødder fra eget træ.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak....... ja er sikker på vil smage fantastisk helt frisk, men min tunge er ikke så glad for friske nødder desværre.....så må vente til den er tørret:)

   Slet