tirsdag den 28. juni 2011

Ribsgele

Der er mange ting, der udspringer af noget, jeg selv har dyrket eller avlet, som jeg synes er uundværlige. En af de ting er ribsgele. Jeg vil næsten beskrive geleen som et krydderi, jeg bruger den især i den gode gamle brune sovs både til flæskesteg, hakkebøffer og ikke mindst til dyresteg. En klat ribsgele på æblekagen er jo heller ikke til at undvære. Desværre har jeg ikke særlige mange ribs i år. Jeg har to buske jeg selv har opformeret af stiklinger, men de har lidt en lidt omskiftelig tilværelse, og er blevet flyttet fire gange på 5 år. Nu står de dog på deres endelige blivested, så nu skal de lige etablere sig, så tror jeg der venter mange ribs i fremtiden. Det blev kun til en ½ liter ribssaft, som er kogt med 500 g sukker, så må jeg se hvor længe denne potion ribsgele rækker. Tror måske jeg skal have hørt min mor, om jeg ikke skal tømme en af hendes buske, for jeg kan nødigt undvære ribssaft til min rødkålsproduktion.
Opskriften er fra "den grønne syltebog", som har været min bibel, siden jeg begyndte at sylte som 10-årig.

2 kommentarer:

  1. Hvor ser det godt ud, jeg kan også se at min buske snart er klar.
    Jeg har 5 stk og de er lige ved at knække grenene med alle de bær, så der bliver nok nogle til overs til fuglene.
    Jeg er også glad for min meget slidte grønne syltebog, der er aldrig rigtig nogen der har overgået den.

    Didde

    SvarSlet
  2. Hej Didde

    Ja du må igang med at plukke, og fuglene bliver sikkert glade hvis du vil dele med dem.

    Dorte

    SvarSlet