torsdag den 28. juli 2011

Præsentation del 1

Nu har jeg jo efterhånden blogget nogle måneder, og jeg må sige, at jeg er blevet lidt bidt af denne mulighed for at dele erfaringer og hente inspiration i cyberspace. Derfor tænkte jeg, at jeg vil præsentere både mig selv, og den ejendom jeg bor på sammen med min mand og to børn. Så der vil i den kommende tid komme nogle præsentationsindlæg.

Jeg synes det er svært at sætte ord på sig selv, hvem er jeg egentlig og hvad er det, jeg går rundt og drømmer om. Mit liv startede i slutningen af 70´erne, hvor jeg voksede op sammen med mine forældre og en mindre søster. Vi boede i en lille landsby hvor min far var selvstændig smed og min mor var hjemmegående. Mine forældre havde en stor køkkenhave, som det nok primært var min mor der passede. På et tidspunkt byggede min far et stort drivhus af genbrugsmaterialer, jeg husker det som værende helt fantastisk og imponerende. Jeg husker blandt andet at der groede et ferskentræ i drivhuset, det var meget eksotisk. Da vi blev for store til at lege i vores legehus, flyttede der høns derind. Vi havde også både kalkuner, ænder og gæs. Det jeg tit tænker tilbage på, er at det hele virkede så narturligt at vi hentede kartofler i haven og æg i hønsehuset. Vi legede også meget udenfor, det vi nok legede mest var at vi boede et øde sted, hvor vi skulle klare os selv. Derfor lavede vi mange bål, og havde store støbejernsgryder vi levede "mad" i. Det var virkelig en skøn barndom. I mine teenageår overtog min forældre mine bedsteforældres ejendom, så vi flyttede ca 1,5 kilometer længere ud af vejen.
Efter at være blevet færdig med folkeskolen, startede jeg på gymnasiet. Det var ingen succes, jeg kedede mig bravt, derfor tog jeg en beslutning om at blive frilandsgartner. Det var en periode præget af mange forskellige indtryk. Jeg var meget glad for faget, desværre var min læremester ikke særlig menneskelig, så jeg blev kørt helt ned, og var rigtig rigtig syg af stress.
I år 2000 købte jeg en lille ejendom med ca 1,5 ha jord sammen med min mand, den satte vi i stand fra ende til anden. Vi havde også både frillandsgrise, kalkuner og høns. Jeg havde også en køkkenhave, der dog havde et noget varieret udbytte. Efterhånden som vi blev færdig med at renovere, begyndte vi at kede os lidt, drømmen om en større ejendom begyndte derfor at vokse. Vi havde imidlertidig så mange krav til en eventuel ny ejendom, så vi tænkte det vil være umuligt at finde. En dag så vi dog en annonce i den lokale avis, om en ejendom der var til salg ved budgivning. Vi blev hurtig enige om, at vi vil fortryde, hvis vi ikke gav et bud. Vi bød derfor på ejendommen, og fik den. Så ramte finanskrisen, og vi havde selvfølgelig ikke fået solgt vores første ejendom. Det tog næsten 2 år inden vi fik den solgt. I den tid havde vi så 2 ejendomme at betale husleje på, samtidig med at jeg læste til pædagog. Det var en periode, der var præget af usikkerhed, vi vil jo ikke begynde på nogle af vores projekter, inden vi var afklaret omkring vores økonomi. Vi har rigtig mange projekter, som vi gerne vil have udført her på vores ejendom, mange af dem ar vi gået igang med, flere projekter er også færdige. Der er ingen tvivl om, at det er sådan vi trives bedst, vi er ikke gode til at ligge på sofaen.

3 kommentarer:

 1. Hvor spændende, tak fordi du deler det på bloggen!
  Håber I er kommet nogenlunde ovenpå igen eller i hvert fald kan se lyset :)
  Jeg glæder mig til næste afsnit :)

  Hilsen Didde

  SvarSlet
 2. Hej Dorthe
  Det er dejligt at læse lidt om mennesket bag bloggen, tak for det.
  Det lyder som en svær tid, at sidde med to ejendomme - godt det er lykkedes for Jer at komme af med den ene.
  Jeg kender alt for godt det med de mange projekter...sådan er det også her - desværre synes jeg tingene går for langsomt.....men jeg arbejder på at nyde "rejsen" og ikke fokusere så meget på "endestationen" ;o)
  KH Helle

  SvarSlet
 3. Vi ser helt klart lyset igen, og nyder at vi turde tage springet. Det med at fokusere på endestationen er vi holdt med forlængst;)

  SvarSlet