mandag den 11. marts 2013

Børn i køkkenet.

For mig er det vigtigt, at mine børn er med i køkkenet. At de får hænderne i dejen, snittet deres grøntsager og smagt på det hele undervejs. Heldigvis er de ikke svære at overtale til at komme med mor i køkkenet. Rikke især elsker det, hun er bidt af en gal kogekone, og skal hun slappe af, når hun kommer hjem fra skole, ser hun AnneMad, Camilla Plum eller Mette Blomsterbergs programmer på computeren, og det har hun gjort, siden hun var 4 år. Og jeg skal lige love for, at hun har mange forslag til, hvad vi skal lave af kager og andet godt. I dag da jeg hentede hende fra SFO`en, var det første hun spurgte om, om jeg havde fået fat i safran, for hun vil gerne bage gule påskeboller.

Når jeg har Rikke med i køkkenet, foregår det hele i hendes tempo. Hun skal have den tid, det tager hende at udføre de forskellige opgaver. Hun skal læse opskriften, hvilket godt kan være udfordrende, når man kun går i første klasse. Ingredienserne skal vejes af, og sikke en læring der er i at lære om mål og vægt på denne "learning by doing" metode. Herefter er der jo selve processen i fremstillingen af kagen eller hvad det nu måtte være. 

I går havde hun så valgt at hun vil bage Napoleons Hatte, desværre gik det ikke efter planen, og vi endte med pandekageflade Hatte, men de smagte ok, og vi havde haft en hyggelig eftermiddag:)

4 kommentarer:

 1. Hun ender nok med at blive kok :) flot klaret af sådan en størrelse, så må I tage tiden til det, selvom det er nemmere at gøre det selv :)
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hun vil være konditor:), men regner også med at tiden er givet godt ud i sidste ende.

   Slet
 2. Hun kommer da ikke til at leve af pasta med ketchup når hun flytter hjemmefra. Herligt med børn der gider. Selv om jeg godt ved at det tager længere tid lige nu, så kommer den tid tusindfold igen senere hen. Nyd det, både nu og senere.

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi nyder det nu og forventer at vi kommer til at nyde godt af hendes kundskaber senere:)

   Slet